Muffins Baklava

de Cris2711 in Dulciuri, 5 Iun 2013 | 2951 vizualizari

 

Reteta o aveam de mult in plan sa o fac,m-am insipat de la Madi,a iesit foarte buna,multumesc Madi:-*daca tot am la favorite retetele voastre,a venit vremea sa le probez,una cate una;):)))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 210 gr. faina
  • 1 plic praf de copt
  • 75 ml miere
  • 2 oua
  • 250 ml iaurt natural
  • 50 gr. unt topit

Umplutura:

  • 100 gr. nuci macinate
  • 75 gr.zahar
  • un praf de scortisoara
  • 80 gr.unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins Baklava:

Prepararea umpluturii:

Intr-o oala mica se topeste 80 gr de unt. Se adauga  zaharul si se fierbe la foc mic,se amesteca continuu,apoi se adauga scortisoara si nucile.

Cand este gata se ia umplutura de pe foc.

Prepararea aluatului:

Intre timp se pun intr-un castron faina si praful de copt-ingrediente uscate.

Se topeste untul pentru aluat intr-o oala mica.

In alt castron se amesteca ingredientele lichide-iaurtul natural,mierea si ouale,se mixeaza si se adauga si untul lichid racit.

Compozitia lichida se incorporeaza in compozitia uscata,si se omogenizeaza,dar nu foarte fin,trebuie sa aiba o structura cu cateva cocoloase.

Eu nu am uns forma de muffins,dar daca este necesar ,atunci se unge cu putin unt sau se folosesc hartii de muffins.Se adauga cu lingura compozitie de aluat in forme,eu am umplut aproape jumatate,iar materialul de aluat mi-a ajuns la fix pentru 12 muffins.

Deasupra se imparte umplutura in parti egale ,peste aluat.

In cuptorul preincalzit la 175°,se introduce forma de muffins.

Se lasa 20 de minute la copt,apoi se intredeschide cuptorul si se lasa inca 5 minute, fara temperatura.

Apoi se lasa la racit.

Cand s-au racit se scot din forma.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

am folosit iaurt natural

2

am facut reteta fara bicarbonat si au iesit foarte bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins Baklava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Aurelia 07_07 1

08.06.2013, 00:22

Cam buna

madi_marin 1

08.06.2013, 20:30

ma bucur ca ti-au placut!

Cris2711 1

28.06.2013, 11:36

Simo,Ica,Madi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu smantana dulce si merisoare